מרק כדורי בשר דיאטטי
אין כמו מרק חם ומהביל, שהכול בתוכו יכול להיות ארוחה שלמה חורפית טעימה ומשביעה.
בעיקרון, כל מרק ירקות שמבשלים בתוכו כדורי בשר טחון מתאים לענות להגדרת המתכון.
חומרים
למרק
2 בצלים- 1 יבש, 1סגול
2 כפות שמן זית
3 – 4 שיני שום שלמות
4 גזרים קלופים
1 דלורית קלופה
1 סלק קלוף
2 עגבניות קטנות חלוטות במים, ללא הקליפה, קצוצות
מעט פטרוזיליה
תבלינים לתיבול המרק לפי הטעם - אבקת מרק בטעם עוף, שום כתוש, כמון, פפריקה, רוטב סויה
לכדורי הבשר
חצי ק"ג בשר טחון- 1/3 עוף, 1/3 הודו, 1/3 בקר
1 בצל יבש
מעט פטרוזיליה וכוסברה
1 ביצה
3 כפות שיבולת שועל גסה
תבלינים לפי הטעם – כמון, כורכום, פפריקה מתוקה, מעט מלח
ההכנה
מומלץ להשתמש במעבד מזון להב הפלדה כדי לקצר את התהליכים.
תחילה מכינים את תערובת הכדורים: קוצצים את הבצל ועשבי התיבול ומוסיפים את הבשר לעיבוד נוסף. מוסיפים את הביצה, התבלינים ושיבולת השועל. מעבדים הכול ביחד, ומניחים לשעה במקרר, די שהכדורים לא יתפרקו בבישול.
בינתיים מכינים את המרק: הקוצצים במעבד מזון את הבצלים ומאדים אותם בסיר גדול עם שמן הזית. קוצצים במעבד הגזר, הדלורית והסלק לגודל קטן ומוסיפים לסיר תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את העגבניות את שיני השום השלמות ומעט פטרוזיליה. יוצקים מים כמעט עד לשפת הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מוסיפים אבקת מרק וממשיכים בבישול עד שבירקות מתרככים.
מוציאים את הבשר מהמקרר ויוצרים כדורים קטנים, ומכניסים אותם בזהירות אחד אחד לסיר. מביאים לרתיחה חוזרת, מנמיכים ומבשלים עד שהכדורים מתרככים. לקראת סוף הבישול מתחילים לתבל בשאר התבלינים לפי הטעם. טועמים ומתקנים תיבול. אני הוספתי רוטב סויה כי הירקות קצת מתקתקים. כשהתיבול טעים והכול מתרכך מכבים ומגישים את המרק עם הירקות והכדורים כארוחה שלמה.