מרק עגבניות דיאטטי (כ- 200 קלוריות כל המרק)
אומנם העגבניות עכשיו הן עגבניות חממה, ובעיקרון איני ממליצה על שימורים, אבל כשמתחשק לגוון, אפשר בהחלט להכין את המרק. יוצא סמיך ובתוספת של אורז, שבושל בנפרד הוא מאוד משביע.
חומרים
4 עגבניות טריות, חלוטות וללא הקליפה, קצוצות גס
בצל יבש, קצוץ
בצל סגול, קצוץ
2 שיני שום, קצוצות
כף שמן זית משובח
קופסה גדולה עגבניות שלמות קלופות עם המיץ
קופסה גדולה עגבניות מרוסקות
מים במידת 2 הקופסאות/ במידת הסמיכות הרצויה
תבלינים לפי הטעם: מלח, פפריקה אדומה מתוקה, שום כתוש, בזיליקום יבש
מיץ לימון, לפי הטעם
סוכר- רצוי קנים אורגני- אפשר חום בהיר
ההכנה
מאדים בשמן את הבצלים והשום עד לשקיפות, להיזהר שלא ייחרך. מוסיפים את העגבניות הטריות ומבשלים מספר דקות.
מוסיפים את השימורים ואת המים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש, מבשלים מספר דקות ומתבלים.
מבשלים כ- 20 דקות ומתקנים תיבול. אפשר להוסיף מים רותחים אם סמיך מדי.
מורידים מהאש, טוחנים בממחה יד – אפשר להשאיר חתיכות – מתבלים שוב במידת הצורך.
מגישים ככה או עם חצי כוס אורז לבן מבושל = תוספת של מנת פחמימה= 80 קלוריות.